Двох харківських податківців судитимуть за хабар у 115 тисяч

П'ятниця, 20 травня 2016, 14:18
Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно начальника управління ДФС та начальника відділу Міндоходів у Харківській області за одержання 115 тис. грн. хабара.
Двох харківських податківців судитимуть за хабар у 115 тисяч

«Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України спільно з управлінням процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт за обвинуваченням начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС у Харківській області та начальника відділу ліцензування та контролю за обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління Міндоходів у Харківській області в одержанні неправомірної вигоди, з використанням службового становища, вчиненого групою осіб, поєднаним з її вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України)», — повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Слідство встановило, що очільники, «діючи з корисливих мотивів та за попередньою змовою між собою» отримали 115 тис грн. за нестворення перешкод у діяльності суб’єкта господарювання. «Неправомірна вигода» була передана 15 жовтня 2015 року.

«З метою забезпечення виконання санкції статті ч. 3 ст. 368 КК України щодо конфіскації майна органом досудового розслідування накладено арешт на наступне майно підозрюваних: 116 500 доларів США, вилучених під час проведення обшуків, 11 земельних ділянок на території Київської та Чернігівської областей, квартиру у м. Києві, будинок у м. Чернігові, транспортний засіб «Тойота». Стосовно підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 609 тис. грн. кожному», — пише Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

comments powered by HyperComments