Європейському місту — європейську освіту. Світлична звернулася до студентів англійською (відео)

Понеділок, 23 травня 2016, 10:14
Понад 4000 представників вищих навчальних закладів регіону взяли участь у масштабних заходах, що відбулися у Харкові 22 травня.
Європейському місту — європейську освіту. Світлична звернулася до студентів англійською (відео)

Колона студентів і співробітників 31 ВНЗ Харківщини пройшла вулицею Сумською — від площі Свободи до парку Горького. Там продовжилося святкування Дня Європи, відбувся урочистий студентський парад і презентація кожного з вузів. Її відкрила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична.

«За дорученням глави області Ігоря Райніна вітаю вас із цим святом. Ми з вам знаємо, що Харків — це Європа. Я закликаю вас щоденною працею — кожного на своєму місці — просувати Україну на шляху до європейських цінностей. Європа — це не тільки географічне поняття, Європа — це модель побудови держави, це модель побудови суспільства. Це єдність, солідарність, згуртованість, активна громадянська позиція і відповідальність за зроблений вибір», — підкреслила, звертаючись до учасників заходу, Юлія Світлична.

Вона зазначила, що володіння мовою міжнародного спілкування — англійською — є однією з необхідних умов для інтеграції до світового співтовариства. Перший заступник керівника облдержадміністрації нагадала, що саме це стало причиною оголошення президентом 2016-го роком англійської мови.

Після цього Юлія Світлична перейшла на англійську. Вона повідомила, що в області триває реалізація проекту «Європейський центр іноземних мов голови Харківської обласної державної адміністрації», у межах якого кожен бажаючий може безкоштовно вивчати англійську мову. Також цього літа буде збільшено кількість мовних таборів для школярів Харківської області.

Участь у заході взяли також Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Януш Яблонський та інші представники дипломатичного корпусу, повідомляє прес-служба ХОДА.

Фото Марії Зайцевої.

comments powered by HyperComments