Вільна творчість та альтернативна освіта. В Харкові триває фестиваль «Дитяча площАРТка»

П'ятниця, 27 травня 2016, 21:41
У Харкові триває третій фестиваль неакадемічної творчості «Дитяча площАРТка», який зміг об’єднати дітей, їх батьків, викладачів вишів та культурних діячів.
Вільна творчість та альтернативна освіта. В Харкові триває фестиваль «Дитяча площАРТка»

У межах фестивалю проходить низка різноманітних культурних заходів, ігор та майстер-класів, під час яких учасники отримують можливість поповнити свій багаж знань та проявити креативність. Їх результатом стала інтерактивна виставка, яка тепер постійно поповнюється новими роботами. «Ідея виставки полягає в тому, що творчість для дитини – це пізнання, – розповіла кураторка проекту Олена Зіненко, – це те, як дитина пізнає світ, те, що допомагає народити мотивацію, що допомагає виховати особисте. Тому ми хочемо віддати свою данину тій творчості, яка виникає спонтанно».

«Хочу підкреслити, що зараз великої популярності набуває альтернативна освіта, – зазначила Марина Конєва, заступниця директора Харківської муніципальної галереї, – і вона має стосунок не тільки до дитячої творчості й проявляється у різних профільних сферах. Точно те саме я спостерігаю в сучасному мистецтві. І серед художників, і серед менеджерів. І от «АРТплощатка» знаходиться в потоці того руху».

За словами Марини Конєвої, всі заходи в межах цього фестивалю тією чи іншою мірою мають стосунок до тієї самої альтернативної освіти. Бо це не просто фестиваль, де діти отримують тільки різноманітні розваги та нічого більше. Там їм в альтернативній формі доносять нові знання, при чому, у форматі гри та вільної творчості. «Інформація сприймається простіше, приємніше і, як я сподіваюсь, краще запам’ятовується», – зазначила вона.

comments powered by HyperComments