Гігантський «струмінь» та маршрут через «кирпич». Велосипедисти полонили центр міста (фото, відео)

Ганна Старкова  |  Понеділок, 30 травня 2016, 10:18
За розкладом, з перервами на зливу, одинадцятий раз відбувся Харківський велодень.
Гігантський «струмінь» та маршрут через «кирпич». Велосипедисти полонили центр міста (фото, відео)

Найвидовищнішим елементом свята можна назвати масовий флешмоб на площі Свободи. Понад п’ять тисяч учасників спільно утворили символ міста — «Дзеркальний струмінь», після чого колонами поїхали маршрутом Велодня.

Офіційний Харків повідомляє, що свято зібрало рекордну кількість учасників — близько 15 тисяч людей віком від 4 до 74 років. Торік вулицями проїхали близько 10 тисяч велолюбителів.

Цього року для дітей та дорослих були окремі маршрути, хоча під час «великого» заїзду спостерігалося чимало велородин. Учасники проїхали 8,5 км через пр. Науки, вулиці Отакара Яроша, Новгородську, Динамівську, Сумську, Ярослава Мудрого, Алчевських, Чернишевську, Скрипника та пл. Свободи.

Маршрут зробили довшим, щоб фініш перших учасників не збігався зі стартом останніх. Зазначимо, що напрям руху деякими вулицями, наприклад, Алчевських і Чернишевською, був протилежний «нормативному», тобто величезний масив велосипедистів проїхав на заборонні знаки.

Водночас автотранспорт на вказані магістралі не пускали, в усіх стратегічних місцях вартували поліцейські. Велосипедисти їхали доволі організовано — серйозних конфліктів та зіткнень не спостерігалося. Як повідомили у «Червоному Хресті», який чергував на площі Свободи, до них звернулися з кількома незначними забиттями, одну людину із розсіченням забрала «швидка».

Основні заходи Харківського велодня відбулися між двома зливами — приблизно з десятої до першої години дня. Негода розігнала учасників, але до кінця дня вулицями їздило чимало людей на байках.  

comments powered by HyperComments