Переселенцям допоможуть знайти роботу

Середа, 1 червня 2016, 16:50
У Харкові буде реалізований проект «Грант на перепідготовку», який допоможе переселенцям здобути професію і отримати необхідні знання у вибрані сфері.
Переселенцям допоможуть знайти роботу

Про це розповіли представниці благодійного фонду «Карітас Харків», зусиллями якого цей проект був започаткований. Він дасть можливість переселенцям пройти навчання, здобути необхідні знання у обраній сфері та освоїти нову професію. Адже чимало людей, які були вимушені переїхати до іншої області, не можуть знайти роботу за спеціальністю. Тому в деяких виникає необхідність змінити свою профорієнтацію.

«Ми планували видати близько 600 грантів на перепідготовку, – зазначила Ірина Тулякова, національний проектний менеджер OFDA «Карітас України», – і, відповідно, дозволити максимальній кількості потребуючих отримати свій новий професійний грант. Для того, щоб стати учасником даної програми, потрібно зареєструватися, заповнити анкету і після першого етапу пройти співбесіду. А якщо з якихось причин наші бенефіціари не впевнені в тому, яка професія їм потрібна, то ми надаємо таку послугу, як профорієнтаційне тестування».

Індивідуальні гранти на перепідготовку дадуть можливість переселенцям пройти безкоштовні курси  по вибраній спеціальності, які зазвичай тривають до трьох місяців. Крім того, буде надаватися допомога студентам, яким також необхідна робота. «Види діяльності найрізноманітніші, – розповіла Наталія Малютіна, координаторка проекту з працевлаштування «Кар’єра для нового життя», – це може бути постійна робота на літо. Це може бути якійсь тимчасовий заробіток. У нас є вже договори з працедавцями. Наприклад, це може бути перекладацька діяльність. Тому ті, хто добре знає іноземну мову, можуть на літній період і заробити, і попрактикуватися. Ми сподіваємось, що це стане хорошим стартом для розвитку професійних навичок».

comments powered by HyperComments