На Харківщині план із призову на контрактну служу виконаний поки на 70%

Середа, 1 червня 2016, 22:07
Під час останнього кварталу на контрактну службу у Харківській області поступило 766 чоловік.
На Харківщині план із призову на контрактну служу виконаний поки на 70%

Про це розповів Юрій Калгушкін, тимчасово виконуючий обов’язки начальника Харківського обласного військового комісаріату. «Для харківського військового військкомату було необхідно відібрати 945 кандидатів на проходження служби по контракту, – зазначив він, – 773 контрактів було оформлено і підписано військовослужбовцями. Загалом, було підписано 82% контрактів. По першому кварталу ми планове завдання не виконали. Планове завдання по другому кварталу налічувало 820 осіб. На сьогоднішній день підписали контракти 766 чоловік. Це 70%. Залишився тільки червень місяць». Проте він зазначив, що план завдяки останнім змінам в законодавстві буде виконаний.

За словами Калгушкіна, на контрактну службу можуть поступити всі охочі громадяни віком від 18 до 60 років. Для цього їм необхідно мати як мінімум неповну середню освіту та певний рівень фізичної підготовки. Також він підкреслив, що проходження контрактної служби є добровільною справою. Щодо призову, то охочих прийти до військкоматів не так вже багато. З 7000 призовників, які отримали повістки, туди прибуло тільки 3080 осіб. Через це працівники військкомату можуть навідуватися вже до місця їх роботи чи навчання.  

Проблеми також полягають в незнанні призовниками власних прав та обов’язків. Наприклад, не всім відомо, що за ними має бути збережене робоче місце та мінімальна заробітна зарплатня. Та і в бойових діях вони брати участі не будуть: всі контрактники мають проходити службу на місцях постійної дислокації. Крім того, серед призовників трапляються представники релігійних організацій, які через власні переконання не можуть брати до рук зброї. Такі, за словами Калгушкіна, мають право після представлення відповідних документів проходити альтернативну службу.

comments powered by HyperComments