Ще одна голлівудська зірка побувала в Харкові

П'ятниця, 3 червня 2016, 08:21
Ешлі Джадд прилетіла рейсом зі Стамбулу, а звідси попрямувала далі на схід.
Ще одна голлівудська зірка побувала в Харкові

Про це повідомляє Фонд народонаселення ООН в Україні.

48-річна Ешлі Джадд — гуманітарний та політичний діяч, посол доброї волі Фонду народонаселення ООН (UNFPA). Посаду вона обіймає з березня 2016 року, і вже вдруге у цій ролі письменниця та актриса відвідує Донбас.

В рамках візиту Ешлі Джадд відвідала пологовий будинок, соціальні центри та притулки для переселенців у Краматорську, Слов’янську та Святогірську, де познайомилась з жінками, які постраждали від конфлікту.

«Ми намагаємо достукатись до жінок, які постраждали від насильства з закликом не мовчати про це ганебне явище. Багато випадків насильства залишаються неповідомленими. Чому? З одного боку в країні не вистачає якісних послуг для допомоги таким людям, а з іншого – існує тенденція приховувати цю проблему», — сказала актриса, яка відома своєї багаторічною гуманітарною діяльністю в сфері захисту прав жінок та дівчат. «Це підтверджується попередніми дослідженнями та досвідом діяльності ФН ООН в Україні: близько 80%  жінок, які пережили насильство, ніколи не звертались за медичними послугами чи до правоохоронних органів. Ми повинні чітко розуміти, що табу та стигма по відношенню до жертв ґендерно-обумовленого насильства, а також ВІЛ-інфікованих людей є не просто несправедливою, але абсолютно недоречною та нетерпимою».

Згідно досліджень ФН ООН, 22% жінок в Україні переживали або продовжують страждати від фізичного чи сексуального насильства, лише третина з них звертались за допомогою.

Під час свого візиту Джад також відвідала пологовий будинок у місті Краматорськ. З початком конфлікту там суттєво збільшилась кількість майбутніх мам. Посол доброї волі ФН ООН передала закладу чергову партію акушерсько-гінекологічної допомоги (370 спеціальних наборів із життєво необхідними медикаментами та медичними засобами, 38 тисяч гінекологічних оглядових наборів та 2 інкубатори для передчасно народжених немовлят).

«Попри всю небезпеку, багато жінок долають контрольно-пропускні пункти , щоб дістатись до належно обладнаних лікарень. В багатьох країнах, і в тому числі в Україні, ФН ООН працює над тим, щоб попри всі обставини кожні пологи були безпечними», зазначила Ешлі Джад.

Нагадаємо, у квітні посол доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блум перебував в Східній Україні та зустрічався з дітьми, які постраждали внаслідок конфлікту.

comments powered by HyperComments