Океан людей під музику «Океану Ельзи». У Харкові відбувся концерт відомого рок-гурту

Неділя, 5 червня 2016, 10:00
На харківському стадіоні «Металіст» пройшов концерт «Океану Ельзи», де були виконані нові та вже відомі пісні гурту.
Океан людей під музику «Океану Ельзи». У Харкові відбувся концерт відомого рок-гурту

Під час концерту пролунали як нові, так вже відомі та улюблені багатьма композиції. Це, зокрема, «Стріляй», «Все буде добре», «Друг», «Не питай», «Стіна», «Той день», «Холодно», «Сонце», «Вище неба» тощо. Нову пісню під назвою «Хтось в небо летить» Вакарчук присвятив музиканту Кузьмі, який минулого року загинув автокатастрофі. Не залишалися бездіяльними і самі слухачі, які взяли участь у невеличкому флешмобі: під час звучання пісні «Сонце» вони діставали смартфони з жовтою заставкою, а коли Вакарчук виконував композицію «Обійми» – пускали мильні бульбашки.

Під час концерту зайшлося місце і для спогадів: «Сьогодні я перед концертом зустрівся з великою кількістю воїнів АТО, які повернулися звідти. Багато хто з них не повернувся взагалі. Я пам’ятаю перший виступ два роки тому в цей новий час для України. Як раз в той ранок в Луганську розбився наш літак з воїнами. Які ми всі були напружені тут, які були сумні. Я не думаю, що зараз у нас більше приводів веселитися. Але у нас точно більше приводів для гордості. Ми стали сильнішими за ці два роки. І найголовніше – це потрібно бути великим героєм, щоб віддати своє життя за батьківщину. Я хотів би, щоб наші герої поверталися живими. І продовжували боротися вже на внутрішньому фронті. Це те, що нам сьогодні потрібно найбільше».

Взагалі, не одна пісня була присвячена конкретним особистостям. «Це пісня з нового альбому, – розповів Святослав Вакарчук, – її я написав під враженням від сумної події. Вона про нашого полеглого товариша. Хорошого товариша по зброї. Який, на жаль, вже пішов з життя». Ще одну він присвятив Надії Савченко, яка була присутня на тому концерті: «Буквально на початку березня я написав текст до цієї пісні в одному листі. Я рідко пишу листи. Я дуже хотів написати ці слова раніше, ніж їх почують ніші. Адже мені здавалось, що вони дуже поможуть цій людині. Я не знаю, чи допомогли ці слова, але я щасливий, що цей лист, як багато тисяч інших, спрацював. З цією людиною все добре».

Останні пісні Святослав виконував разом зі слухачами. Пісню «Обійми», яка пролунала під кінець концерту, він присвятив взагалі всім – і тим, хто був на стадіоні, і тим, хто слухає їх музику, і тим, хто про неї взагалі нічого не знає.  

comments powered by HyperComments