До Харкова приїдуть володарі Призу Європи

Вівторок, 7 червня 2016, 07:39
Наступна Генеральна Асамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи знову відбудеться в нашому місті. Станеться це у 2017 році.
До Харкова приїдуть володарі Призу Європи

Цьогорічний захід проходив у місті Клайпеда (Литва). На ньому був присутній перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

«Ми обмінялися досвідом. Дуже багато уваги приділили проблемам переселенців. Крім того, велику увагу приділяли розвитку транспортної сфери, тому що у всіх європейських містах вона розвивається дуже активними темпами. Представники Парламентської асамблеї Ради Європи дали високу оцінку діяльності Генасамблеї, Асоціації міст-володарів Призу Європи, Харкову як головуючому місту і меру Харкова як президенту асоціації», — цитує Терехова прес-служба міськради.

Перший віце-мер зазначив, що у Харкова є досвід проведення Генасамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи: місто приймало її в травні минулого року, і це дало дуже потужний імпульс для розвитку міжнародних відносин.

Зазначимо, що Асоціація міст-володарів Призу Європи була заснована в місті Удіна (Італія) 25 березня 1984 року. Це добровільне об'єднання всіх міст, які були удостоєні Призу Європи. Мета створення асоціації полягає у встановленні більш тісних зв'язків між її членами, сприяння обміну інформацією та ініціювання дискусій серед міст-володарів Призу Європи. На сьогоднішній день членами асоціації є понад 70 міст. 22-23 травня 2015 року Генеральна Асамблея Асоціації міст-володарів Призу Європи проходила в Харкові. Програма складалася з міжнародної конференції, засідання молодіжного комітету, а також засідання Генеральної Асамблеї, в якому взяли участь представники шести європейських міст. Харків був обраний головуючим містом на 2015-2016 роки, а міський голова Геннадій Кернес — президентом Асоціації міст-володарів Призу Європи.

comments powered by HyperComments