Все менше українців можуть дозволити собі відпочинок

Вівторок, 14 червня 2016, 15:22
Всього 18% мешканців України планують організувати собі відпочинок – як в межах країни, так і за кордоном.
Все менше українців можуть дозволити собі відпочинок

Про це розповіла Ольга Красікова, представниця «Мережі гарячих путівок» у Харкові. За її словами, за останні два роки кількість охочих організувати собі відпочинок значно знизилась. «Літний відпочинок з виїздом з місця постійного мешкання – і межах України, і за кордон – планує, як би сумно це не звучало, 18% населення, – розповіла вона, – ми розуміємо, що економічна ситуація іноді позбавляє наших громадян можливості думати про те, що побут можна зробити трохи більш різноманітним».

Ольга Красікова розповіла, що хоча безвізового режиму для України ще було введено, візу до кран ЄС зараз отримати стало легше. За її словами, четверта частина населення України має закордонні паспорти, хоче не всі ними користуються. Окрім поїздок за кордон, популярним також є відпочинок всередині України.

«Якщо говоримо про відпочинок в Україні, то чимало харківських агентств пропонують відпочинок на морі, – зазначила вона, – це Херсонська та Одеська області. Про тих, хто пропонує тури на окуповану територію, я зараз не говорю. Також вже котрий рік популярний відпочинок в горах, а також «активні» тури. За останній рік достатньо активно почали організовуватися тури, які включають в себе заплив на байдарках чи похід в гори. Тобто, люди стали більше цікавитися простішим відпочинком з позиції комфорту. Адже він ближчий до природи, в ньому присутній певний елемент екстриму».

Нагадаємо, українкам радять купувати пляжний одяг на базарі.

 

comments powered by HyperComments