Чи не станеться у Харкові львівська трагедія, розповіли активісти

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 15 червня 2016, 07:55
Харківські активісти розповіли про тему неконтрольованого вивозу сміття і згадали про львівську трагедію.
Чи не станеться у Харкові львівська трагедія, розповіли активісти

Головною причиною цієї трагедії у Львові фахівці назвали переповненість полігону. Харків'янам, як думають активісти, варто боятися повторення цієї ситуації, так як наші звалища не просто заповнені - сміття туди вивозять без будь-якого контролю. Активісти кажуть, що точно визначити наскільки критична ситуація неможливо. Починаючи з 2013 року Люботинське звалище, яка зараз у всіх на слуху, не можуть проінспектувати державні екоінспектори - є обмеження на перевірки.

Олександр Богданіс, заступник голови координаційної ради ГО «Зелений Фронт», розповів про абсурдність такої схеми: «Ми обмежили перевірки спеціалізованого державного органу, але замість цього створюємо комісії з депутатів і чиновників обласного рівня щоб вони перевіряли дані підприємства, що це якщо не абсурд ?!»,- сказав Олександр.

Однак самі представники облради запевняють - у них є реальні докази того, що обласний екологічнийпроект найкраща превентивна міра проти звалищ, які горять. Перший такий комплекс вже працює в Богодухові, каже депутат облради Роман Веприцький : «Необхідно побудувати мережу полігонів, приблизно 30-50 кілометрів, щоб вони охоплювали навколо себе, або окремо для міст, як в місті Люботин, і в результаті що ми отримаємо ось як в Богодухові, я там був, ось фотографії - раніше це був смітник, зараз це комплекс з поводження з відходами».

 Єдине, що можуть зараз робити чиновники і активісти  - моніторити ситуацію на полігонах, особливо у літній час, коли через нагрівання звалище може запалати у будь - яку хвилину.

comments powered by HyperComments