В області створять низку хоспісних відділень

Середа, 15 червня 2016, 10:42
Науково-практична конференція з міжнародною участю «Паліативна допомога в Україні: Морально-етичні, психологічні та духовні аспекти» проходить у Харкові.
В області створять низку хоспісних відділень

Програма розвитку паліативної допомоги діє в Україні з 2010 року. «Передбачалося створення відділення паліативної допомоги в кожному районі. На жаль, ці ініціативи не реалізовані, — зазначив директор Департаменту охорони здоров'я ХОДА Олександр Галацан. — Тому при створенні майбутніх госпітальних округів у ході реформи вторинної ланки, обов'язково передбачається створення в кожному районі відділення сестринського догляду та хоспісного відділення. Це актуальна тема для нашого старіючого населення».

Сьогодні в області паліативну допомогу надають Харківський обласний центр паліативної медицини «Хоспіс» і відділення паліативної опіки при Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні № 17, повідомляє прес-служба ХОДА.

На конференцію з’їхалися практикуючі лікарі, психологи, начальники та дослідники від медицини, а також священнослужителі різних конфесій. Мета заходу — прийняти етичний кодекс.

«Кодекс представить собою звід правил поведінки медиків і суспільства в цілому по відношенню до людей, які знаходяться в останньому періоді життя і потребують особливого ставлення», — сказав голова правління Всеукраїнської громадської організації «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги» Василь Князевич.

Зазначимо, що на Харківщині триває медична реформа. Першими до неї долучилися Чугуїв і Куп’янськ.

comments powered by HyperComments