Що буде з клубом Arizona? Договір оренди скасовано, але землю не забрано

Середа, 15 червня 2016, 13:36
Суд визнав незаконним рішення сесії Харківської міськради, щодо передачі в оренду земельної ділянки на вул. Радгоспній, 3 та скасував договір оренди.
Що буде з клубом Arizona? Договір оренди скасовано, але землю не забрано

Про це йдеться у рішенні Господарського суду Харківської області від 23 травня 2016 року, повідомляє Харківський антикорупційний центр.

Земельна ділянка площею 0,8307 га була передана в оренду ПП «Компанія Лот-Сервіс ХХІ» у 2011 році. Саме на цій землі розташований розважальний комплекс «Arisona». Засновниками ТОВ «Компанія Лот-Сервіс ХХІ» є Павло Бондаренко, Валерія Бондар та Ніна Мусєєва. Остання є матір’ю голови адміністрації Холодногірського району м. Харкова та депутата міськради Максима Мусєєва.

Прокуратура звернулася до суду щодо розторгнення договору оренди через порушення закону (розташована в 50-метровій зоні прибережної захисної смуги р. Лопань, а тому відноситься до земель водних об'єктів) наприкінці 2015 року.

Такі території відносяться до земель державної власності та передаються у користування обласними державними адміністраціями, а не міськрадою.

Суд задовольнив позов частково: визнав незаконним та скасував рішення сесії щодо передачі землі приватникам, скасував договір оренди, а також визнав відсутнім у ПП «Компанія Лот-Сервіс» права користування на земельну ділянку, яка розташована по вул. Радгоспній, 3 для експлуатації та обслуговування спортивно-оздоровчого комплексу. При цьому суд вирішив не забирати землю у приватників.

Зазначимо, що сервіс Periscope визначає Arizona як російський клуб з Бєлгородської області.

comments powered by HyperComments