Сферу енергетики Харківщини допоможуть оновлювати корейські інвестори

Четвер, 16 червня 2016, 10:00
Харківська область стала єдиним регіоном України, що взяв участь у у міжнародному форумі «Економічне співробітництво Україна — Корея», який відбувся в Києві.
Сферу енергетики Харківщини допоможуть оновлювати корейські інвестори

Як повідомляє прес-служба ХОДА, захід було присвячено пошуку нових напрямків співпраці між нашою країною та Республікою Корея, взяли участь представники міністерств України, науково-дослідних інститутів обох країн, міжнародних фінансових організацій, банків, представники українських і корейських компаній.

Згідно повідомленню, ХОДА було запрошено, оскільки Харківщина є лідером у розвитку сфер енергетики й АПК, які визначені як найбільш перспективні напрямки для міжнародного співробітництва між Україною та Кореєю.

«Корейці готові зайти в Україну як партнери та інвестори. Сьогодні вони вивчають наш ринок, визначають його найбільш незаповнені ніші, консультуються з нашими фахівцями в галузі енергетики. Харківська область потребує модернізації процесу теплогенерації, тому ми готові до співпраці», — зазначив начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький.

«Корейська сторона зацікавлена ​​в спільній роботі над відновленням систем зрошення наших полів. Це перспективний напрямок співпраці, оскільки зрошення дозволить нам збільшити врожайність, наприклад, зернових у два рази», — розповів директор Департаменту агропромислового розвитку Олександр Нездюр.

Під час форуму також обговорювалася можливість створення спільних підприємств переробної промисловості та виробництва сучасної сільгосптехніки.

comments powered by HyperComments