Агенція регіонального розвитку запрацює в області

Четвер, 16 червня 2016, 14:49
Нова установа створюватиме умови для презентації привабливих об’єктів Харківщини інвесторам.
Агенція регіонального розвитку запрацює в області

«Найближчим часом робоча група щодо створення агенції регіонального розвитку розпочне свою роботу. Є дуже багато організаційних та юридичних питань, які необхідно узгодити для ефективного запуску даного проекту. Але створення відповідної установи стане одним із послідовних кроків нашої команди у розвитку області відповідно до затвердженої Стратегії розвитку-2020», — пояснив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Основними завданнями Агенції стане створення умов для презентації територій інвесторам та створення площадки, де в короткий термін в одному місці майбутній інвестор зможе зустрітися та отримати інформацію про привабливі об’єкти регіону.

За інформацією Михайла Черняка, при створенні агенції, зокрема, буде використано польський досвід. З цією метою делегація представників самоврядування Харківської області на чолі з керівником Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування, головою  ГО «Польсько-українська аграрна асоціація» Діаною Бариновою під час візиту до Польщі ознайомилася з роботою Малопольської агенції регіонального розвитку.

«Саме ця агенція, за оцінкою експертів, є найбільш успішною та ефективною на території Польщі, — пояснила Діана Баринова. — Агенція була створена більше 20 років тому, ще до початку реформ у Польщі, як товариство, що засновано маршалковством та Малопольською промисловою  палатою. Сьогодні це основний гравець щодо залучення інвестицій та промоції Малопольського воєводства у всьому світі».

Нагадаємо, делегація представників місцевого самоврядування Харківщини протягом тижня вивчала досвід польських колег. До складу делегації увійшли голови новостворених об’єднаних громад та місцевих рад, які наразі розглядають можливість об’єднання, із Харківського, Валківського, Зачепилівського, Чугуївського, Вовчанського та Печенізького районів. Представники місцевого самоврядування відвідали Малопольське та Підкарпатське воєводства Республіки Польща. Візит харківської делегації до Польщі відбувся в рамках проекту «Ефективне місцеве самоврядування. Досвід Польщі в Україну», що реалізується Харківським регіональним Офісом з підтримки реформи місцевого самоврядування та ГО «Польсько-українська аграрна асоціація» за підтримки ХОДА, Генерального консульства республіки Польща у місті Харкові та Генерального Консульства України у місті Кракові.

comments powered by HyperComments