Спеціальні робочі групи перевірятимуть, чи проживають ВПО за вказаними адресами

П'ятниця, 17 червня 2016, 09:29
За словами заступника голови ХОДА Євгенія Шахненко, у Харківській області соціальні виплати відновлять 19 тисячам переселенців.
Спеціальні робочі групи перевірятимуть, чи проживають ВПО за вказаними адресами

Про це він повідомив під час урядової селекторної наради. Обговорювали, передусім, відновлення соціальних виплат і процесу оформлення довідок тимчасово переміщеним особам, повідомляє прес-служба ХОДА.

Нагадаємо, Кабмін вніс зміни до постанов №502 і №637, які, зокрема, скасовують норму щодо проставлення в довідці ВПО позначки органами Державної міграційної служби та регулюють деякі питання здійснення виплат переселенцям.

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко в ході наради повідомив, що в Харківській області зареєстровано близько 193 тис. вимушено переміщених осіб.

«У нас проводиться відповідна робота і є взаєморозуміння всіх компетентних служб з цього питання. За нашими розрахунками, найближчим часом до нас звернуться близько 57 тис. ВПО, відновлення соцвиплат передбачається близько 19 тисячам, відновлення пенсійних виплат — близько 14 тисячам», — зазначив Євгеній Шахненко.

За інформацією першого заступника директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяни Бабенко, сама процедура реєстрації для переселенців залишиться колишньою.

«Також потрібно буде подати відповідну заяву, надавати необхідні документи для отримання допомоги, паспорт — для реєстрації. Єдина зміна — держава тепер має надійну систему контролю за призначенням виплат. Крім того, люди, які реєструвалися на підконтрольній уряду України території, але тут реально не проживали - не зможуть далі отримувати допомогу», — пояснила перший заступник директора Департаменту.

Вона повідомила, що відповідні робочі групи, які перевірятимуть, чи дійсно ВПО проживає за вказаним в довідці місцем проживання, будуть створені найближчим часом.

comments powered by HyperComments