На Харківщині тренувались загони тероборони

П'ятниця, 17 червня 2016, 19:32
Планові тактичні навчання організаційного ядра загонів тероборони Харківської області проводилися на базі 92-ї окремої механізованої бригади ЗСУ в Башкирівці Чугуївсього району. У заході взяли участь близько 100 осіб.
На Харківщині тренувались загони тероборони

«Відповідно до плану проходить військова підготовка для членів загонів тероборони. Сьогодні ми зібрали керівне ядро загонів міста Харкова та районів Харківської області. Для них організоване планове навчання зі спеціальної підготовки», — пояснив директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Під час занять відпрацьовували навички зі стрільби, метання гранати, надання медичної допомоги, навички мінно-підривної справи й тактичну підготовку (дії підрозділу в обороні та наступі), повідомляє прес-служба ХОДА.

Військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін зазначив, що на сьогоднішній момент загони оборони забезпечені стрілковою зброєю та боєприпасами згідно штатного розкладу.

«За ініціативи голови ХОДА Ігоря Райніна Харківською облрадою була прийнята Програма територіальної оборони, яка передбачає, крім організаційних і логістичних, заходи щодо матеріального забезпечення з конкретним фінансуванням. Ця програма вже реалізується, — підкреслив Олексій Максимов. — Я впевнений, що фінансування виділятиметься згідно з нашим планом і графіком. Усі кошти підуть на проведення навчань та створення матеріально-технічної бази  заходів територіальної оборони».

На навчаннях були присутні й спостерігачі місії ОБСЄ, які дали позитивну оцінку проведенню заходу.

«Люди дійсно приходять сюди вчитися, вони тренуються та відчувають свою залученість у процес. Це дійсно дуже важливо», — зазначив спостерігач від ОБСЄ Джеймс Пєрас.

comments powered by HyperComments