Активісти збирають підписи за введення обов’язкових шкільних занять про Крим

Понеділок, 20 червня 2016, 10:10
Третій рік поспіль Кримська група Харківського Євромайдану оголошує збір підписів під зверненням до Міністерства освіти і науки щодо обов’язкового проведення 18 травня уроків та бесід по депортації кримських татар та Всеукраїнського уроку по окупації Криму 20 лютого.
Активісти збирають підписи за введення обов’язкових шкільних занять про Крим

Активісти закликають збирати підписи в усіх куточках України.

«Ми промоніторили ситуацію у Харкові цього року та зробили висновок, що бесіди чи уроки по депортації кримських татар не проводяться взагалі, бо до тепер мають статус рекомендованого для проведення виховного заходу. Якщо немає чіткого наказу Міністерства освіти щодо обов’язкового характеру заходу, то він не проводиться. Тема поступово зникає не тільки з інформаційного простору але й з повсякденного життя», — пишуть на ресурсі «Євромайдан Харків».

Долучитися до акції пропонують всім організаціям, що підтримують Український Крим.

«Ми зазвичай надсилаємо лист-звернення з підписами громадян та листи підтримки від громадських організацій поштою до 1 серпня у Міністерство освіти і науки. Просимо всіх кримських патріотів зробити теж саме, але надіслати активістам Харкова скани ваших листів, щоб ми знали, хто нас дійсно підтримує й з ким ми можемо об’єднати зусилля наступного року у разі чергової відписки з Міністерства», — йдеться у зверненні.

Бланк підписного листа підтримки: http://euro.kharkiv.ua/wp-content/uploads/2016/05/pidpysnyy-lyst.pdf.

Скани листів-підтримки потрібно надсилати Олені Абіюк: https://www.facebook.com/lena.abiyuk.

За ходом акції можна слідкувати тут: https://www.facebook.com/euro.kharkiv.ua/.

comments powered by HyperComments