Майже сто учасників АТО отримали землю для ведення господарства

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 20 червня 2016, 10:51
У Ізюмському районі 97 учасників АТО отримали земельні ділянки, повідомляє пресс-служба ХОДА
Майже сто учасників АТО отримали землю для ведення господарства

«Це хороша земля, хороший район. Наші активісти виїжджали, вивчали місцевість. У даний момент земля використовується фермерами, але вже є попередня домовленість, що після збору врожаю цю землю передають нам для розпаювання. Сподіваємося, що наступного року вже наші побратими засіють її та зберуть хороший, гідний урожай», - розповів головний спеціаліст сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов.

За його словами, кожен учасник АТО отримає по 1 га та 75 соток.Загальна площа ділянки - 175 га,і це зручно для колективного господарювання. Євген Оберемок,заступник голови робочої групи з питань виділення земельних ділянок учасникам АТО  пояснив: після жеребкування учасники АТО подадуть документи в управління Госгеокадастра в Харківській області, після чого протягом 8 - 9 днів будуть видані накази про передачу до власності. Загалом уся процедура займає близько 3 місяців.

За словами Юрія Корсунова, цей проект, як і багато інших, успішно реалізується завдяки сприянню керівництва ХОДА та безпосередньо очільника області Ігоря Райніна.

Нагадаємо, що згідно з чинним законодавством, учасники АТО мають право отримати земельну ділянку від держави. Загалом, вже було роздано понад 1000 земельних ділянок. «Це дуже хороший показник, – зазначив Анатолій Козловський, голова ради ГО «Союз ветеранів АТО», – в Харкові ще планується виділити ще близько 200-300 ділянок для учасників АТО. 

comments powered by HyperComments