У Харкові встановлюють дизайнерські велопарковки

Четвер, 23 червня 2016, 16:30
Соціальний проект «Велопаркінг» стартував навесні 2016 року. З тих пір значно побільшало місць для велосипедів.
У Харкові встановлюють дизайнерські велопарковки

Мета проекту «Велопаркінг» — розвиток велокультури міста, забезпечивши безпечне пересування велосипедистів. Задля цього, повыдомляють органызатори, будуть розміщені понад 100 універсальних модулів для організації вуличної велопарковки. Їм знайдуть місце у парках, дворах, поруч з кафе, тобто там, де у велосипедистів виникає потреба залишити свій транспорт без нагляду.

«У нашому місті великий потік велосипедистів, але сама інфраструктура знаходиться в зародковій стадії розвитку. В основному, для того, щоб пристебнути велосипед, люди використовують не призначені для цього місця — перила, дитячі гойдалки, дерева. Це небезпечно, незручно і неестетично. Ми взяли на себе ініціативу вирішити цю проблему і побудувати «Велоукраїну», — зазначив координатор проекту Максим Іванов.

Уже встановлено 17 парковок. Монтаж інших триватиме протягом літнього та осіннього сезонів. Також організатори планують розширити географію проекту на всю територію України. Парковки унікальні і своїм дизайном. Розробником стала арт-студія Артема Лебедєва, тому стійки, з одного боку, відмінно вписуються в різноманітний міський ландшафт, з іншого — сумісні з будь-якими моделями велосипедів і пристроями, які господарі використовують проти викрадачів.

comments powered by HyperComments