Обласна влада підтримує прагнення добровольців на офіційний статус

Четвер, 23 червня 2016, 17:23
Голова харківської облдержадміністрації Ігор Райнін наголошує на необхідності «зосередитися на цьому питанні і прийняти на законодавчому рівні відповідні заходи».
Обласна влада підтримує прагнення добровольців на офіційний статус

Нагадаємо, у ході сесії депутати затвердили звернення до Кабінету міністрів та Верховної ради щодо вжиття заходів з питання оформлення на законодавчому рівні правого статусу добровольців, які приймали безпосередню участь у бойових  діях у зоні антитерористичної операції. У документі викладена пропозиція створити міжвідомчу комісію для вирішення зазначеного питання і прийняти необхідні заходи.

«Враховуючи те що, зараз не існує діючого механізму, який би надавав змогу визначити правовий статус добровольців, що приймали участь в антитерористичній операції, Кабінет міністрів України та Верховна рада України повинні зосередитися на цьому питанні і прийняти на законодавчому рівні відповідні заходи», — зазначив голова ХОДА.

Під час представлення депутатам звернення перший заступник голови обласної ради Віктор Коваленко зазначив:  «Українські добровольці за покликом серця одними із перших взяли  до рук зброю і стали пліч-о-пліч з військовими підрозділами на захист нашої держави. Звитяга патріотів у найгарячіших військових баталіях, легендарні кіборги, оборона і звільнення українських міст, запеклі бої в зоні антитерористичної операції — все це за участі  добровольців та добровольчих батальйонів. Нікого з тих, хто брав безпосередню участь в бойових діях не можна кинути на призволяще і забути. Кожен має право на визнання до чинного законодавства і у спосіб, визначений конституцією України».

Представник від громадськості Сергій Бистров, якого добробатівці уповноважили передати вимоги облраді, зауважив, що статус кожного учасника бойових дій повинен бути підтверджений належним чином. «Я як координатор національного руху по легітимізації добровольчого руху в Харківській області звернувся до депутатів обласної ради та знайшов підтримку і розуміння з боку багатьох фракцій. У тому числі одним з перших нас підтримав губернатор Харківської області Ігор Райнін», — розповів Сергій Бистров.

comments powered by HyperComments