Університет повітряних сил імені Івана Кожедуба отримав статус національного

П'ятниця, 24 червня 2016, 15:13
Про це заявив Петро Порошенко під час урочистої церемонії вручення дипломів випускникам університету.
Університет повітряних сил імені Івана Кожедуба отримав статус національного

«Визнаючи вагомі результати діяльності вашого колективу, високо оцінюючи внесок у підготовку фахівців Повітряних сил для Збройних сил України, я прийняв рішення надати Харківському університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба статус національного, – заявив він, – шановні випускники, будучі продовжувачами славних традицій, ратних справ та героїчних вчинків, захищати Україну і свій народ – це найвища честь і найвища відповідальність для кожного з вас». Також він розповів, що буде підписаний указ про звільнення військовослужбовців, які були призвані на військову службу минулого року під час проведення п’ятої черги мобілізації. В червні-липні близько 17 тисяч військових зможуть повернутися до своїх домівок.

Також Порошенко відмітив успіхи Університету повітряних сил у підготовці своїх кадрів. «Нині як ніколи є актуальним питання вишколу офіцера, лідера, патріота, професіонала. Ваш колектив з цим прекрасно справляється, направляючи протягом багатьох років до Повітряних сил добре підготовлені та освідченні кадри, які з честю виконують свій конституційний обов’язок і дотримуються присяги. Золотими літерами в історії академії вкарбовані подвиги ваших випускників, здійснені в боях з російськими військами та їхніми підсобними бандами. Героїзм більше 200 службовців Повітряних сил вшановано державними нагородами».

Пам’ять загиблих випускників університету була вшанована хвилиною мовчання. Як було повідомлено під час урочистої церемонії, в честь Костянтина Могилка та Дмитра Майборода, які отримали відзнаку Героя України посмертно, були названі літаки.

comments powered by HyperComments