Двоє харків’ян створили нову українську гейм-студію

Ганна Старкова  |  П'ятниця, 24 червня 2016, 16:05
У кінці червня запланована до виходу в App Store перша гра — за мотивами роману «Маленький принц».
Двоє харків’ян створили нову українську гейм-студію

Студія мобільної розробки h8games має не зовсім звичайну історію створення, пише AIN.UA. Студіо-менеджеру філіппінського офісу Gameloft Євгену Майбороді в Linkedin написали представники японської компанії gumi Inc. і запропонували зайнятися створенням українського представництва.

У японців на той момент була стратегія експансії на західний ринок, вони відкривали студії по всьому світу: Стокгольм, Париж, Торонто, хотіли відкрити і в Харкові. Майборода покликав для проекту Олега Хромова (на той момент Senior Producer в харківському Gameloft) і Олега Батракова (Programming Coordinator там же).

Вони зустрілися з керівництвом gumi в Гонконзі, і після переговорів Євген став CEO новоствореної української студії gumi, Олег Хромов — СОО, Олег Батраков — CTO. Для gumi вони робили ААА-проект з бюджетом в пару мільйонів доларів, весь 2015 рік збирали на нього команду. «Gumi надавало величезну свободу дій, ми повністю робили проект, як хотіли, умови були абсолютно казкові. Тому коли ми хотіли покликати крутого програміста або художника з іншої студії — нам рідко відмовляли», — каже Хромов.

У підсумку зібралася сильна команда, але коли до релізу гри залишилося півроку, у материнської компанії почалися проблеми: впали акції. Японці закрили всі недавно відкриті офіси. СEO студії поїхав на роботу в Таїланд, в Playlab, але решті команді розходитися не хотілося. У двох Олегів залишалося близько $20 000 особистих коштів, так що вони запропонували команді спробувати зробити свій проект. Так, в січні цього року в складі 8 людей вони і відкрили студію h8games. Для назви надихалися фільмом Квентіна Тарантіно «Мерзенна вісімка», який якраз тоді вийшов на екрани. Новим CEO став Олег Хромов.

«Команда повністю складається з людей, які займали в недавньому минулому високі позиції в найбільших геймдев-компаніях (Gameloft, Plarium, Wargaming, G5, gumi Inc.). Ситуація, коли одночасно 7 senior'ів і lead'ів йдуть зі стабільних позицій, щоб ризикнути і займатися улюбленою справою в своє задоволення, зустрічається нечасто», — каже Олег Хромов.

Зараз студія працює над декількома проектами. Один з них — гра-гексагональний раннер за мотивами роману «Маленький принц» під назвою The Little Fox. Головний герой гри — Лис, який намагається знайти Маленького принца на 12 планетах, щоб повернути його до Рози. Історія розповідається серією анімованих 2D-коміксів, сам геймплей — мінімалістичний лоу-поли Раннер.

Гра вже пройшла затвердження у редакторів Apple і номінована на featuring. Реліз її запланований на 30 червня цього року. Його вийшло приурочити до дня народження Екзюпері — 29 червня.

Фото — vk.com/oleh.khromov.

comments powered by HyperComments