Дітей бійців АТО пропонують безкоштовного годувати у школах

Середа, 29 червня 2016, 11:47
Українська асоціація районних та обласних рад внесла пропозиції до законопроекту № 4682 (щодо обов’язковості харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів).
Дітей бійців АТО пропонують безкоштовного годувати у школах

«Нормативно-правовий акт пропонує органам місцевого самоврядування та органам влади на місцях безкоштовно годувати ще одну соціальну категорію – дітей із неповних та багатодітних сімей, які отримують державну допомогу. Також законопроектом передбачене обов’язкове харчування учнів 1-11 класів. При тому, батьківська частка оплати такого харчування складатиме до 70%», — пише прес-служба облради.

Українська асоціація районних та обласних рад направила до Комітету ВР лист з низкою пропозиції. Так, зазначається, що освітні заклади бувають різних форм: приватні, комунальні та державні, а законопроектом не уточнюються механізми їх фінансування. До того ж у Бюджеті на 2016 рік немає відповідної статті витрат. «Тобто мають бути внесенні зміни до головного кошторису країни, перш ніж вводити документ у силу», — зауважують в Асоціації. Там вважають, що підхід до харчування має бути індивідуальним: «Органи місцевого самоврядування повинні спілкуватися з батьками, тим самим розуміти потреби та можливості кожного».

У листі також зазначено, що «у разі урахування пропозицій, пропонується до безкоштовного харчування також додати категорію дітей, батьки яких беруть участь, отримали інвалідність чи загинули у ході проведення антитерористичної операції або є учасниками бойових дій в АТО».

comments powered by HyperComments