Хресна хода миру пройде через Харків

Четвер, 30 червня 2016, 09:57
Віряни вийдуть зі Святогірської та Почаївської обителей, а зійдуться у Києво-Печерській на спільному урочистому богослужінні.
Хресна хода миру пройде через Харків

Всеукраїнська Хресна хода миру, любові і молитви за Україну триватиме з 3 по 27 липня й «об'єднає всі регіони країни і три лаври». 3 липня учасники вийдуть зі Святогірської обителі, 9 липня - з Почаївської, а 27 липня зійдуться у Києво-Печерській на спільному урочистому богослужінні. Супроводжуватимуть хресні ходи чудотворні ікони Божої Матері «Почаївська» та «Святогірська», а також інші святині, повідомляє прес-служба міськради.

Відповідно до розкладу руху, опублікованого Українською православною церквою, вже 4 липня святині будуть на кордоні Донецької та Харківської областей (Свято-Георгіївський Скит, с. Кам’янка), згодом - у Ізюмі (Свято-Вознесенський кафедральний собор). Наступного дня хода прямуватиме до Савинців, потім - до Андріївки. 7 липня заплановано перехід до Зміїва, потім - до Водяного (Свято-Борисо-Глібський жіночий монастир).

До Харкова (у Благовіщенський кафедральний собор) хресна хода прибуде 9 липня увечері, а наступного дня - відправиться далі, у Люботин. 11 липня заплановано перехід до Валок, а 12-го - до Чутове (кордон Харківської та Полтавської областей) та Полтави.

Фото - Денис Вітченко.

 

comments powered by HyperComments