ЮНІСЕФ допоможе Харківщині з дитсадками

Четвер, 30 червня 2016, 12:51
До кінця року на розвиток мережі ДНЗ на Харківщині буде спрямовано більше $1 млн. Власними зусиллями в області планують відкрити шість дитсадків.
ЮНІСЕФ допоможе Харківщині з дитсадками

«В 2015 році було відкрито 11 нових ДНЗ та додаткові групи в існуючих закладах. За два роки кількість місць в дитячих садках зросла більш, ніж на 2 тисячі. В цьому році ми продовжуємо цю роботу, а також будемо залучати міжнародну технічну допомогу. В нас вже є попередні домовленості з ЮНІСЕФ щодо можливості збільшити кількість місць у закладах області на 1,5 тисячі», — повідомила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична під час засідання колегії обласної адміністрації.

За її словами, протягом 2016-2017 років на Харківщині реалізуватиметься проект ЮНІСЕФ «Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України», який передбачає, що на розвиток мережі ДНЗ на Харківщині буде спрямовано більше 1 млн. долл. В той же час, власними зусиллями в цьому році в області планують відкрити шість дитсадків.

Директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев повідомив, що нові дошкільні заклади з’являться у містах Харків та Лозова, а також Дергачівському та Близнюківському районах. Ще два заклади відкриються на базі новостворених НВК у Зміївському та Ізюмському районах.

«Крім того, у діючих закладах Балаклійського, Краснокутського, Харківського районів та Харкова планується відкрити 18 додаткових груп на 385 дітей», — зазначив директор Департаменту науки і освіти.

За даними ХОДА, станом на сьогодні в Харківській області функціонує 712 дошкільних навчальних закладів. Охоплення дітей старшого дошкільного віку різними формами дошкільної освіти складає 100%. Порівняно з початком 2014 року, кількість дітей в дитячих садках регіону збільшилася майже на 3 тисячі.

Нагадаємо, деталі щодо проекту ЮНІСЕФ у Харкові обговорювали у травні 2016 року.

 

comments powered by HyperComments