У таборі отруїлися діти, відкрито кримінальне провадження

Четвер, 30 червня 2016, 13:35
Заїзд розпочався 23 червня, наступного ж дня до лікарні почали надходити маленькі постраждалі.
У таборі отруїлися діти, відкрито кримінальне провадження

«29 червня о 16:45 до Шевченківського відділення поліції надійшло повідомлення від головного лікаря центральної лікарні про те, що з позаміського оздоровчого дитячого табору, розташованого біля селища Нижній Бурлук, доставлені 11 неповнолітніх. У дітей, віком від 7 до 13 років, констатована харчова токсикоінфекція. У медичному закладі всім дітям проведено промивання шлунку та кишківника. Обстеження та лікування триває», — повідомляє ВК ГУНП в Харківській області.

Правоохоронці перевірили інформацію та встановили, що відкриття позаміського оздоровчого дитячого табору відбулося 23 червня. «Діти перебувають в оздоровчому таборі під цілодобовим наглядом сімейного лікаря, медичної сестри загальної практики сімейної медицини», — зазначається у повідомленні.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей) Кримінального кодексу України.

У Держсанепідслужбі України повідомляють, що у таборі відпочивало 79 дітей. Їх поділили на три загони, й у всіх були зареєстровані захворілі.

Санінспектори провели обстеження табору 27 червня. Згідно висновкам, питний режим дітей здійснюється альтернативною водою й у достатній кількості, система водовідведення і санітарно–технічні прилади внутрішніх туалетів, душових, вмивалень у задовільному стані. Хоча спальні приміщення розміщені у пристосованих приміщеннях, норма площ на одну дитину не дотримується, мають місце факти розміщення ліжок упритул.

«Харчоблок має неповний набір виробничих приміщень. Проводиться сумісне оброблення сирих м’яса, риби, овочів у одному приміщенні. Поточність технологічного процесу на момент обстеження не дотримується. Наявне технологічне обладнання у робочому стані, духовка не обладнана терморегулятором. Холодильне обладнання функціонує, при зберіганні харчових продуктів товарне сусідство не дотримується – в холодильнику гарячого цеху температура +11 градусів, на момент обстеження зберігається вершкове масло на полиці із маркуванням для м’яса, у температурному листі – відмітка +5+6 град. Під час обстеження заборонених страв не виявлено», — повідомляє санепідслужба.

В той же час журнали бракеражу сирої та готової продукції ведуться, на момент перевірки порушень не виявлено. Порушень термінів реалізації, встановлених виробником, не виявлено. У наявності продукти, які не мають етикетки (риба сира, м'ясо, сухофрукти).

Санінспектори помітили недостатню забезпеченість санітарним одягом персоналу харчоблоку, а також неповний штат. З 18 наявних працівників (за розкладом — 21) особисті медичні санітарні книжки надали усі, окрім прибиральниці.

Прес-служба облпрокуратури повідомоляє, що процесуально керує у кримінальному провадженні Шевченківський відділ Ізюмської місцевої прокуратури. Максимальна санкція статті передбачає 3 роки позбавлення волі.

comments powered by HyperComments