Харківські науковці розкривають секрети походження Сонячної системи

Понеділок, 4 липня 2016, 16:56
На кафедрі астрономії та космічної інформатики Каразінського університету реалізують проект «Фотометричні та поляриметричні дослідження астероїдів головного поясу, комет і транснептунових об’єктів».
Харківські науковці розкривають секрети походження Сонячної системи

За повідомленням прес-служби ХНУ ім. В.Н.Каразіна, за основну мету учасники проекту ставлять визначення фізичних характеристик астероїдів, комет та транснептунових об’єктів за допомогою чисельного моделювання, а також фотометричного і поляриметричного спостереження.

«У ході виконання проекту досліджуватимуться фізичні, динамічні і геометричні властивості близько 40 астероїдів, транснептунових тіл та комет, доступних для спостереження в північній кулі неба. Отримані результати можуть бути використані для подальшого вивчення як самих об’єктів, так і процесів, що відбуваються з ними в поясі астероїдів, ядрах і атмосферах комет. Такі дані стануть ключовими для розуміння космогонічних проблем походження та еволюції Сонячної системи, а також будуть корисними для розробки механізмів запобігання зіткнення космічних об’єктів із Землею та планування майбутніх космічних місій», — йдеться у повідомленні.

Також у рамках проекту заплановано проведення статистичного аналізу, узагальнення та оновлення інформації Поляриметричного банку астероїдних даних, Бази поляриметричних кометних даних та Бази даних з фазових залежностей блиску астероїдів, що входять до Міжнародної бази даних «Planetary Data System».

 

comments powered by HyperComments