Мешканцям приватного сектора погрожують штрафами

Понеділок, 4 липня 2016, 13:50
Інспекція КП «Благоустрій міста Харкова» перевіряє санітарний стан території приватного сектора, будинків ЖБК й ОСББ та підприємств.
Мешканцям приватного сектора погрожують штрафами

Як повідомляє прес-служба міськради, за нескошену біля домоволодіння траву господареві будинку видали припис на її прибирання. За словами начальника інспекції Ігоря Ільницького, висота трави на прибудинковій території не повинна перевищувати 15 см. Також повинен бути приведений до ладу фасад будинку, а вулиця — не забруднена побутовими відходами та будматеріалами, які можна зберігати на прибудинковій території не більше доби.

«Територія повинна бути приведена до ладу в той же день. Якщо ж обсяг робіт великий — то дається до трьох діб. У кожному районі у нас працює по два-три інспектори. Більшість людей розуміють, що є правила благоустрою, і виправляють ситуацію. У нас в місті багато чистих вулиць, але є і виключення», — прокоментував Ігор Ільницький. Порушникам спочатку видають приписи на благоустрій території, а якщо вони не виконають це в найкоротші терміни — на їх ім'я складають протоколи про адмінпорушення, які передаються в профільну районну комісію для подальшого розгляду.

Штраф за порушення правил благоустрою для громадян становить від 340 до 1360 грн., а для підприємств і організацій — від 850 до 1700 грн.

comments powered by HyperComments