Обшук в лабораторії в Помірках пов'язаний з виплатою премій

Понеділок, 4 липня 2016, 18:05
Директори Харківської лабораторії проходять у справі як свідки.
Обшук в лабораторії в Помірках пов'язаний з виплатою премій

Про це повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тетяна Колпакова, пише "Восточный Дозор".

За її словами, з 1 травня цього року на території України головних державних санітарних лікарів немає, деякі з них перейшли на нові посади, деякі - знайшли роботу в новому місці.

"Санепідемслужба України з 1 травня була представлена ​​центральним апаратом в Києві, який очолює в.о., Протас, і лабораторними центрами, як юридичні особи вони діють в кожному регіоні. Ці заходи проходили в відношенні директорів лабораторних центрів. І наше управління, яке я очолюю, продовжує перебувати в Помірках, 70, там само, де лабораторний центр. Інформації, що щось знайшли, я не маю. Причина цього приходу загальнодоступна: вона пов'язана з виплатою премії... Директори проходять як свідки. У деяких регіонах були затримані колеги в цей час, вони були направлені до Києва", - прокоментувала Тетяна Колпакова обшук, який проходив в лабораторному центрі в Помірках 30 червня.

Нагадаємо, керівника Держсанепідслужби Святослава Протаса разом із начальником департаменту санслужби Олександром Чепурним затримано у власному кабінеті. Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, паралельно тривають обшуки очільників обласних підрозділів Служби по всій Україні. У НАБУ уточнюють, що метою корупційної схеми, ініційованої головним санлікарем, було «заволодіння бюджетними грошовими коштами під виглядом виділення премій до Дня медичного працівника України». Кримінальне провадження розпочате за ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»). Досудове розслідування триває.

 

comments powered by HyperComments