З 7 тисяч харківських призовників 5 не хочуть служити

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 5 липня 2016, 13:47
Хлопці навіть не йдуть на екзамени, щоб не зустріти воєнкома та не отримати повістку
З 7 тисяч харківських призовників 5  не хочуть служити

Близько 800 призовників, які з'явилися у військкомати, були визнані непридатними для проходження строкової служби. За словами воєнкома, план для ЗСУ і Нацгвардії виконаний на 100%, а для повного виконання плану на службу в прикордонних загонів не вистачило 50 призовників. Також він підкреслив, що призовників не відправляти служити в зону АТО.Про це розповів  військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату Юрій Калгушкін.

У Харківській області в рамках весняного призову на строкову службу вирушили служити 1030 призовників.  Співробітники військкомату сповістили 7000 молодих хлопців про необхідність з'явитися у військкомати. Проте хлопці не палають бажанням служити - велика кількість приносить справки. Деякі технікуми  свідомо саботують військову службу - хлопців виводять через чорний хід та звільняють від екзаменів.

Калгушкін запевнив, що строковиків не відправляють у АТО. За його словами, на тих, хто  переховується, чекає адміністративна та кримінальна відповідальність згідно законодавству.

 

comments powered by HyperComments