У Харківській області оздоровлюється 118 тисяч дітей шкільного віку

Вівторок, 5 липня 2016, 21:29
На сьогоднішній день діти та підлітки віком від 6 до 17 років оздоровлюються як за рахунок місцевих, так і державних коштів.
У Харківській області оздоровлюється 118 тисяч дітей шкільного віку

За словами Лариси Козлової, начальниці управління молодіжної політики і організації оздоровлення дітей облдержадміністрації, із 236 тисяч дітей шкільного віку, які проживають на території Харківської області, оздоровлюється 118 тисяч. На даний момент цим займаються місцеві ради, профспілки, туристичні фірми і самі батьки. Крім того, держава має забезпечити відпочинок для дітей з соціально незахищених категорій.  

«Найбільш багаточисельна категорія – це талановиті діти, – розповіла вона, – це і категорія диспансерного обліку. Також є категорії, які обов’язково підлягають оздоровленню. Це діти-сироти, діти, чиї батьки були позбавленні батьківських прав, діти-інваліди, діти, чиї батьки загинули при виконанні службових обов’язків чи в зоні АТО, діти вимушених переселенців, діти агропромислового та соціального корпусу, діти учасників ЧАЕС. Тобто, ми бачимо, що є дуже широке коло. Це для того, щоб забезпечити дитину путівкою».  

Сергій Волков, заступник голови об’єднання профспілок Харківської області, підкреслив важливість дитячого оздоровлення як складової соціальної політики. «У нас 14 дитячих оздоровчих закладів, які працюють в нашій системі, – зазначив він, – і вже оздоровлено 5,5 тисяч дітей. Ми проводимо системну роботу у напрямку оздоровлення. У нас проходять семінари, наради. Ми привертаємо кошти через колективні договори. Минулого року було залучено 34 мільйона гривень на оздоровлення та відпочинок дітей. Крім цього, ми уважно ставимося і до організації побуту в таборах».

Галина Сироштан, заступниця директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, розповіла, що великий пріоритет у організації дитячих таборів надається безпеці та необхідному медичному забезпеченню. Для цього були організовані навчання для медичних працівників, які будуть знаходитися безпосередньо в цих закладах. Цього року навчання пройшло 150 медичних працівників. Деякі директори дитячих таборів вже склали з ними договори щодо проведення медичного забезпечення.

«Там, де цього не було, ми рекомендували адміністрації оздоровчого табору скласти договір з тим чи іншим медичним працівником, який буде там працювати, – розповіла вона, – безумовно, ми вирішували питання щодо забезпечення лікарськими засобами для лікування дітей у випадку виникнення тієї чи іншої ситуації».

comments powered by HyperComments