«Викрадення та катування - це стиль Гепи»: Арсен Аваков розповів про стосунки з Кернесом

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 6 липня 2016, 15:15
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков докладно розпоів про свої стосунки з мером Харкова «Українській правді»
«Викрадення та катування - це стиль Гепи»: Арсен Аваков розповів про стосунки з Кернесом

Напружені стосунки між Геннадієм Кернесом  та Арсеном Аваковим давно відомі усій країні. У чому причина конфлікту, Арсен Аваков відповів у своєму інтерв’ю :

«У нас були постійні конфлікти. Причина - світоглядні розбіжності. Рано чи пізно це б заіскрило. Так і вийшло. Він дійсно думає так, як говорить. І моє ім'я в кожному інтерв'ю згадує по 20 разів. Його клинить.»

Аваков зазначив, що Кернес звинувачує у своєму пораненні не тільки його: «- У нього "блимають" версії, хто його замовив. То я, то Андрій Білецький, то якісь російські, то Євген Жилін, то Микола Черьомухін»

 

Фото - Дмитро Ларін (Українська правда)

Міністр запевнив, що не спілкується з Кернесом, натомість має добрі стосунки з Ігорем Райніним, головою Харківської обладміністрації: « Райнін досить самостійний, авторитарний керівник. Завдяки його моделі управління, Харківська область в лідерах за багатьма складним показниками. В тому числі, губернатор Райнін вибудував свою систему взаємовідносин з Кернесом, який для нього не є приємною людиною, але він - обраний мер Харкова. З Кернесом я не спілкуюся, а з Райніним спілкуюся регулярно».

Аваков звинуватив Кернеса у викраденні та катуванні людей,і зазначив, що це – стиль міського голови Харкова. Натомість, вину та покарання має визначити суд.  Міністр зазначив, що з гуманних почуттів Кернеса слід амністувати через важке поранення. Також Аваков запевняє , що навіть допомагав Геннадію Кернесу  - дозволив виїхати його за кордон для термінової операції після поранення.  Візовими питаннями  займались Антон Геращенко та Ярсеній Яценюк.

Арсен Борисович Аваков - український політичний і громадський діяч вірменського походження, народний депутат України 7-го і 8-го скликань. Виконувач обов'язків міністра внутрішніх справ України з 22 лютого 2014, Міністр внутрішніх справ України з 27 лютого 2014. Голова Харківської обласної державної адміністрації (з 4 лютого 2005 по лютий 2010), колишній депутат Харківської обласної ради.  Член партії «Народний фронт», голова її Харківської обласної організації. Блогер.

comments powered by HyperComments