Харківський театр опери і балету дає роботу артистам-переселенцям

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 6 липня 2016, 21:19
Режиссер та директор театру розповіли про новинки та прем'єри нового сезону.
Харківський театр опери і балету дає роботу артистам-переселенцям

До сезону 2016/2017 року Харківський національний театр опери та балету ім.М.Лисенка готує шість прем'єр. Про це в прес-центрі Status Quo повідомив директор театру Олег Орищенко.

За його словами, театр готує опери "Мазепа", "Робін Гуд", "Тоска" (у новій режисерській редакції), балети "Маленький принц" і "Пер-Гюнт", а також інноваційний проект з театром "Прекрасні квіти" (Харків).

Як зазначив головний режисер театру Армен Калоян, музику для "Робін Гуда" написав харківський композитор Марк Кармінський. "Ми не хочемо використовувати переклад Маршака. Ми хочемо зробити свій якісний переклад з англійської та ведемо переговори з перекладачами", - зазначив Калоян. Також режисер розповів про нових зірок театру: "В цьому сезоні ми відзначили 90 років нашому театру опери і балету. Так співпало, що це був наш 140-й сезон. Зараз у нас омолоджується колектив, дуже багато талановитих артистів прийшло, є кому співати. Зараз голоси є. У нас три перспективних Чіо-Чіо-Сан - серед них Ксенія Бахрітдінова, зірочка. Дуже сильні виконавиці. У нас з'явився молодий артист - це Тамерлан, це справжній артист. Це дитина театру, йому 5 років, дуже живий артист. 8 числа буде брати участь в постановці", - розповів режисер. За його словами, цікавою буде постановка "Самсон і Даліла": "У нас є мрія ставити оперу на мові оригіналу, особливо "Фауст". Буде один з важливих дебютів - Вероніка Коваль в партії Даліли. У Сергія Стельмашенко буде складний дебют в партії Самсона. Був великий репетиційний період. Глядачам має сподобатися".

Директор театру розповів, що у ХНАТОБі багато переселенців: "У нас на сьогоднішній день працює близько 10 переселенців, артисти високого класу з Луганську та Донецьку. Зараз домовляємося з владою міста про житло для них. Вони є патріотами України. Ми цю програму продовжуємо і надалі. Таких заслужених людей в Україні мало".

comments powered by HyperComments