Освітній центр «Донбас-Україна» допоможе абітурієнтам з окупованих територій

Четвер, 7 липня 2016, 10:36
У Харкові діє освітній центр «Донбас-Україна», який дозволить абітурієнтам, що виїхали із зони АТО, простіше поступити до вишу та отримати атестат.
Освітній центр «Донбас-Україна» допоможе абітурієнтам з окупованих територій

Центр був створений на базі переміщеного Луганського національного аграрного університету. До цього Міністерством освіти і науки України сумісно з координаційним центром переміщених вишів, представниками громадських організацій та ректорами був розроблений документ під назвою «Процедура прийому для здобуття вищої та професійно-технічної освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення Антитерористичної операції (на час її проведення)».

«Міністерство освіти створило унікальний революційний документ, який дозволяє абітурієнтам з окупованих територій, а також територій, що знаходяться на лінії розмежування, поступати до вишів, переміщених чи тих, які залишились на території Луганської чи Донецької області, по певному механізму, – розповіла Лариса Васюренка, керівниця Центру,– для цього були створені освітні центри «Донбас Україна», які будуть виконувати весь цей механізм вступу дітей з даних територій».

Вона розповіла, що спрощення даного механізму полягає в тому, що абітурієнти, що знаходяться на окупованих територіях чи на тих, де з тих чи інших причин не дотримуються освітніх стандартів, можуть звертатися до таких освітніх центрів. Навіть якщо вони не мають українського атестату та не здали ЗНО. «Також вони можуть звертатися до нас, якщо мають атестат, але в яких не було можливості виїхати з власних населених пунктів щоб здати зовнішнє незалежне тестування, – додала Лариса Васюренка.

comments powered by HyperComments