Харківську поліцію пересадять на унікальні автомобілі,які майже не "їдять" бензин

Тетяна Зарубіна  |  Субота, 9 липня 2016, 12:46
Аваков заявив про переведення Нацполіції на гібридні авто
Харківську поліцію пересадять на унікальні автомобілі,які майже не "їдять" бензин

Нацполіція України отримає 651 новий екологічний гібридний кросовер Mitsubishi Outlander .Про це 9 липня повідомив глава МВС Арсен Аваков.

За його словами, 7 липня Міжвідомча робоча група МВС та Мінприроди схвалила проект по заміні автотранспортного парку поліції автомобілями з гібридною силовою установкою на базі кросовера Mitsubishi Outlander PHEV. 

 

"Програма схвалена протокольним рішенням Кабміну №15 від 27 травня та розроблена у співпраці з державними та комерційними структурами Японії в рамках "Кіотського протоколу". На практиці Національна поліція отримає 651 сучасний автомобіль Mitsubishi - замість давно застарілих ВАЗ і УАЗ", - зазначив глава МВС.

Аваков додав, що гібридний Outlander "поєднує в собі бензиновий і два електромотора з приводом на всі 4 колеса і можливістю працювати тільки на електричному приводі та має унікальні технічні характеристики". 

"Витрата палива складає 1,9 л на 100 км. Економія коштів тільки на ПММ і паливі - 333,9 млн гривень в рік, зниження викидів парникових газів мало не в 6 разів, швидкість, комфорт, надійність і моральне задоволення", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, що у Харкові також працюватиме велосипедна поліція. Були виділені кошти на придбання 25 велосипедів і комплектів спеціального велосипедного одягу для взводу велосипедної поліції в сумі 500 тис. грн.

 

comments powered by HyperComments