На Харківщині показники з працевлаштування є найкращими по всій Україні

Понеділок, 11 липня 2016, 16:03
Харківська область тримає першість у сприянні зайнятості безробітних – і за численністю працевлаштованих безробітних, і за кількістю осіб, що проходили професійне навчання чи брали участь у громадських роботах.
На Харківщині показники з працевлаштування є найкращими по всій Україні

Про це розповів Володимир Міненко, директор Харківського обласного центру зайнятості. За його словами, у першому півріччі цього року роботу отримало 31,6 тисяч осіб, з них 22 тисячі були до цього безробітними. Кількість актуальних вакансій станом на 1 липня складала 2,9 одиниць. Також цього року майже 15,6 тисяч людей взяли участь в оплачуваних громадських роботах, а 10,6 отримали професійне навчання.

«Ці показники найкращі по Україні, – розповів Міненко, – і по рівню працевлаштування, і по рівню залучення до громадських робіт та професійного навчання. Також з компенсацією будуть працевлаштовані майже 700 осіб, які перебували на окупованих ділянках».

Крім того, він розповів, що особливе значення надається працевлаштуванню внутрішніх переселенців. За його словами, роботодавці самі зацікавленні давати робочі місця саме цій категорії населення. «Законодавством тільки з кінця минулого року була прийнята відповідна постанова міністрів, яка дала нам можливість компенсувати роботодавцям заробітну платню та всі податки при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб. Протягом 6 місяців ми можемо компенсувати їм всі витрати. І якщо ВПО відноситися ще до відсоткової квоти, то ми можемо працевлаштувати та компенсувати роботодавцю всі витрати протягом року».

Володимир Міненко розповів, що останнім часом відсоткова квота була дуже розширена. Якщо минулого року до неї належали особи, яким залишалося 2 роки до пенсії, то зараз цей термін був збільшений до 10 років. І якщо раніше це були жінки з малими дітьми, то тепер квота поширюється і на чоловіків. Крім цього, до неї почали підпадати і демобілізовані військові.

comments powered by HyperComments