Cуд виправдав перевізника «тітушек», причетних до побиття журналістів

Вівторок, 12 липня 2016, 16:17
Медійники подавати апеляцію не планують, бо це буде «втрачений час», а прокуратура вже готує документи на оскарження вироку.
Cуд виправдав перевізника «тітушек», причетних до побиття журналістів

Червонозаводський районний суд Харкова виправдав директора «Автотранспортне підприємство «Карусель» Павла Собчука. Саме він надав транспорт для перевезення «тітушек» до Академії внутрішніх військ МВС України в лютому 2014 року. Активісти Євромайдану тоді протягом дня блокували будівлю Академії внутрішніх військ, перешкоджаючи відправці курсантів на Майдан до Києва. Під час масової бійки постраждала знімальна група СТБ, а також оператори телеканалів Фора і НТН. Судове слідство розпочалося влітку минулого року.

Чоловікові інкримінували пособництво в перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів та хуліганстві, яке супроводжувалося нанесенням тілесних ушкоджень (ч.5 ст.27, ч.1 ст.171, ч.5 ст.27, ч.4 296 КК України). На сайті облпрокуратури зауважують, що планується оскарження вироку.

Як повідомляє «Інститут масової інформації», оголошення вироку відбувалося за відсутності обвинуваченого і потерпілих (кореспондентки СТБ Марії Малевської і оператора СТБ Олександра Бринзи). Вони, за інформацією аналатичного центру, подавати апеляцію не будуть і приєднаються до оскарження прокуратури не збираються.

«Марія Малевська не бачить в цьому сенсу. Це буде втрачений час, адже керівник АТП виступив просто «цапом-відбувайлом», — розповіла представниця ІМІ.

Зазначимо, що тоді правоохоронці не відреагували на побиття журналістів — прокуратура не знайшла доказів. Розслідування за фактом побиття було закрито.

На фото — Олександр Бринза після побиття.

comments powered by HyperComments