У Харкові відбудеться масовий автопробіг

Вівторок, 12 липня 2016, 17:59
Акцію організують на честь молодят, які загинули під час аварії з патрульною машиною 10 липня.
У Харкові відбудеться масовий автопробіг

Нагадаємо, в ніч на неділю, близько 3:40, біля будинку №122 на Сумській «Пріус» патрульної поліції протаранив таксі марки «Москвич», яке рухалося вул. Динамівською. Удар припав на пасажирські місця, таксі від удару розвернуло на 180 градусів, воно врізалося в автомобіль «Саманд», що стояв на тому ж перехресті, а потім знесло світлофор. В результаті зіткнення на місці загинули пасажири таксі — молоде подружжя Анна і Кирило Ананьєви. Ще п'ятьом учасникам події знадобилася медична допомога.

Сьогодні, 12 липня, Анну і Кирила поховали, прощання відбулося у будинку на проспекті Перемоги, 55в, а вже в суботу в їх честь відбудеться масовий автопробіг вулицями міста, повідомляють «Вести».

Родичі та близькі пари, яка одружилася всього три тижні тому, побоюються, що винуватцем смертельної аварії зроблять водія таксі, який був приятелем загиблих, а також свідком на їхньому весіллі. Такі побоювання з'явилися після того, як в лікарні не знайшли передбачуваних винуватців аварії (екіпаж поліції).

Щоб не замовчували справу, в неділю після 10 години вечора вражені трагедією друзі зібралися на імпровізований автопробіг, адже 19-річна Анна Ананьєва захоплювалася автоспортом, організовувала масові заїзди та змагання, сама брала участь в гонках і навіть була суддею.

«Поїхали до управління Патрульній служби на вул. Шевченко, щоб попросити супровід для колони, адже вже розуміли, що буде до сотні машин, — розповів «Вістям» друг Анни Олександр Байцур. — Нам сказали, що вільних патрулів немає, і ми поїхали на Сумську».

Там автомобілісти запалили свічки і залишили квіти. Щоб привернути увагу до акції, перекрили дорогу по пішохідному переходу. Машини розгорталися, а деякі, дізнавшись через що зібралися люди, навіть приєднувалися до акції. Через 15 хвилин до протестуючих приїхала поліція. Тепер вже правоохоронці перекрили рух — задля безпеки. У понеділок увечері автопротест зібрався і на площі Свободи — близько 50 автомобілів проїхали колоною до міськради.

Головне, чим стурбовані друзі загиблих, це хід слідства. Багато хто впевнений, що саме поліцейські винні в трагедії. За інформацією прес-служби НП, екіпаж їхав з включеними синьо-червоними проблисковими маячками на підмогу колегам в центр. А в прокуратурі області повідомили, що, за попередніми даними, таксі проїздило на зелений сигнал світлофора.

Встановити істину допомогли б записи з камер відеоспостереження, одна з яких знаходиться прямо на перехресті, вище світлофора. «Нам сказали, що камери не працювали тоді, відео немає, — каже подруга загиблої Ганна Александрова. — Нібито немає відео і з камер кількох бутиків, які знаходяться безпосередньо біля місця аварії. Як таке може бути? За кермом був знайомий, досвідчений водій, який ніколи не ганяв. І Анна, і Кирило — самі водії, ну невже в умовах, коли вже було ясно, ніхто б не помітив спецмашину? Винним хочуть зробити водія «Москвича».

За словами Олександра Байцурова, родичі загиблих молодят намагалися в неділю поговорити з водієм-поліцейським, проте в лікарні швидкої і невідкладної допомоги його не знайшли. За даними ж спікера патрульної поліції Алли Старокожевої, правоохоронець все ще перебуває в стаціонарі (у копа струс мозку). Не можуть друзі Анни і Кирила вийти і на зв'язок з водієм «Москвича».

В обласній прокуратурі підтверджують: відео з місця ДТП у слідчих ще немає, проте зроблено кілька офіційних запитів на його надання, опитані майже всі учасники події. У суді знаходиться клопотання про арешт поліцейського авто. «Від слідства ніхто не ховається, на даний момент у слідчого є зв'язок з усіма учасниками аварії», — повідомила «Вістям» прес-секретар відомства Віта Дубовик.

comments powered by HyperComments