У Харкові + 34 градуси тепла. 7 порад, як врятуватися від спеки

Тетяна Зарубіна  |  Четвер, 14 липня 2016, 15:15
Кондиціонери слід ставити на 24 градуси тепла,а вдягатися тільки у світле і просторе.
У Харкові + 34 градуси тепла. 7 порад, як врятуватися від спеки

У Харкові встановилася справжня спекотна погода – чи не про це ми мріяли взимку? Але літня погода може бути не лише приємною - вона загрожує тепловими ударами та зневодненням. Позбутися неприємностей допоможуть кілька порад.

Кондиціонер – не нижче ніж 24 градуси.

Занадто великий перепад температур в приміщенні і на вулиці може негативно позначитися на здоров'ї людини. Тож слід ставити кондиціонер на позначку 24-25 градусів.

Одяг лише світлий

Уявіть себе  у Ріо - де - Жанейро, та дістаньте світлий яскравий одяг- адже він не притягує сонячні промені. Натуральна тканина дозволить шкірі дихати, та вбереже від надмірного потовиділення. Не слід забувати про головні убори.

Фізична активність тільки у прохолоді

 Будь які фізичні вправи краще перенести на вечірній, або ранковий час. Активні заняття спортом неможливі під розпаленим сонцем.

Пийте побільше води

 Воду слід пити постійно – навіть якщо не відчуваєте спраги. Допоможе також прохолодний душ. Особливо слід піклуватися про дітей та людей похилого віку.

 Турбуйтесь про тварин

 Так, наші малі друзі теж потерпають від спеки. Тож давайте побільше води,і ні в якому разі не залишайте тварин у замкненому авто без кондиціонера – це може призвести до трагедії.

Не перенапружуйтесь!

 Працюйте у середньому темпі, а краще візміть відпустку. Не слід намагатися встигнути якнаймога більше за один день. Не слід займатися городніми або будівельним справами принаймні до 17 години. Вихідні краще зробіть спокійними.

Не знаходьтесь довго на сонці

Тепловий удар зазвичай стається непомітно, тож навіть якщо ви працюєте на вулиці, намагайтеся періодично перепочивати у прохолодному місці. Головні симптоми теплового удару – це нудота, сильний головний біль, втрата свідомості, сердечна колотнеча та сильна спрага. У такому випадку треба випити холодної води, знайти прохолодне місце та якнайшвидше звернутися до лікаря.

comments powered by HyperComments