У харків’ян покращиться якість води з кранів

Четвер, 14 липня 2016, 17:22
Водообмін на Краснопавлівці заплановано на жовтень-листопад 2016 року.
У харків’ян покращиться якість води з кранів

Краснопавлівське водосховище — основне джерело водопостачання Харкова. Востаннє його наповнювали (проводили водообмін) у 2013 році, хоча за регламентом процедура має повторюватися двічі на рік — восени та навесні, розповів заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Чиновник проінспектував об’єкти водогосподарської системи Краснопавлівського водосховища. Під час наради Євгеній Шахненко нагадав, що з держбюджету Держводагентству України передбачено виділення 60 млн. грн. на оплату електроенергії для проведення водообміну Краснопавлівського водосховища. Також у червні цього року на реалізацію заходів з водообміну рішенням сесії обласної ради передбачено 1 млн. 100 тис. грн.

На сьогодні Держводагентство надало до Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА затверджений перелік матеріалів, необхідний для проведення підготовчих робіт для водообміну.  

«Готуються документи для проведення конкурсних торгів на закупівлю матеріалів, а також проекти відповідних договорів. Планується укласти 15 договорів, в тому числі будуть здійснені державні закупівлі за системою ProZorro», — повідомив Євгеній Шахненко.

Під час засідання Євгеній Шахненко заявив, що з метою недопущення надзвичайної ситуації з водопостачанням мешканців Харківської області та м. Харкова облдержадміністрація вже готує звернення до Уряду України — з проханням щодо включення до Державного бюджету на 2017 рік відповідних коштів на проведення водообміну.

Довідка ХОДА. Краснопавлівське водосховище є складовою частиною водогосподарської системи східної України та призначене для господарсько-питного водопостачання м. Харкова та населених пунктів Харківської області, а також підтримання водності р. Сіверський Донець. Через систему централізованого господарсько-питного водопостачання КП «Харківводоканал» з водосховища питна вода надходить до таких населених пунктів Харківської області як м. Лозова, м. Первомайський, смт Краснопавлівка, сел. Покотилівка, сел. Високе, а також частково — до м. Харкова.

comments powered by HyperComments