Харківські фармацевти знайшли партнерів у США

П'ятниця, 15 липня 2016, 09:23
Завдяки роботі Офісу області у Вашингтоні вдалося укласти нову домовленість.
Харківські фармацевти знайшли партнерів у США

Фармацевтичну компанію «Здоров’я» на запрошення Офісу Харківської області у Вашингтоні відвідав регіональний президент компанії «Mannatech» по Європі, Північній Америці та Африці Крісом Сімонсом.

За словами заступника директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Олександра Лукашова, фахівці компанії «Mannatech» високо оцінили сучасні виробничі лінії, кваліфікацію персоналу та науково-дослідницьку базу компанії «Здоров’я».

Тепер розпочато підготовку угоди про контрактне виробництво біодобавок «Mannatech» на харківських потужностях.
«Крім того, партнери з США заявили про намір інвестувати в освоєння виробництва хімічних лікарських засобів власної розробки на базі компанії «Здоров’я». Також компанія «Mannatech» надасть свою розгалужену ділерську мережу для реалізації фармацевтичної продукції харківських партнерів на ринках Азії та Африки», - розповів Олександр Лукашов.
За словами генерального директора «Здоров’я» Олександра Доровського, компанія активно користується послугами Офісу Харківщини у Вашингтоні.
«Окрім домовленостей з «Mannatech», Офіс допоміг нам встановити контакти з державними установами та професійним асоціаціями США. Наразі Офіс сприяє в отриманні дозволів та сертифікатів від Управління США з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів, необхідних для постачання продукції «Здоров’я» на американський ринок», - зазначив гендиректор підприємства.
Також відбувся перший раунд переговорів між харківською компанією та керівництвом PEPFAR - підрозділу Державного департаменту США, відповідального за впровадження Надзвичайного плану Президента США щодо надання допомоги в боротьбі зі СНІДом. У підрозділі виявили зацікавленість у фінансуванні виробництва на базі «Здоров’я» медикаментів для забезпечення ними країн, що розвиваються.
Розпочате й співробітництво з американською Асоціацією виробників та дослідників фармацевтичних препаратів, яка готова сприяти подальшому налагодженню зв’язків харківських фармвиробників з представниками фармацевтичної галузі США. Готовність до можливої співпраці вже висловили такі фармацевтичні корпорації, як AstraZeneca, Johnson&Johnson, KemPharm, GlaxoSmithKline, Inovio Pharmaceuticals, Teva Pharmaceuticals USA, Sanofi, Direct Meds, Pfizer, Bristol-Myers Squibb. Переговори з керівництвом цих корпорацій вже готуються і відбудуться протягом найближчих місяців, повідомляє прес-служба ХОДА.

comments powered by HyperComments