«Укрзалізниця» приймає заявки на маршрут для двоповерхового Skoda

Середа, 20 липня 2016, 11:23
Електропоїзд, за дорученням Войцеха Балчуна, мають відремонтувати до осені.
«Укрзалізниця» приймає заявки на маршрут для двоповерхового Skoda

«Неприпустимо, щоб один із найсучасніших у парку «Укрзалізниці» електропоїздів, побудований у 2012 році, вартістю 19 млн. євро два роки стояв «під парканом». Skoda EJ675 має вийти на маршрут уже у вересні цього року. Питання ремонту другого електропоїзда має бути вирішено в найкоротші терміни», — наголосив голова правління ПАТ «Укрзалізниця» Войцех Балчун.

Який саме напрямок найбільш доцільно обрати для курсування Skoda EJ675, аналізують фахівці. Войцех Балчун наголосив, що рішення прийматиметься з урахуванням інтересів місцевих громад, і закликав звертатися з пропозиціями зацікавлених керівників міст.

За інформацією прес-служби «Укрзалізниці», два електропоїзди Skoda EJ675 «City Elephant» було придбано у 2012 році перед проведенням чемпіонату з футболу Євро-2012. Ці поїзди є двосистемними (можуть рухатися електрифікованими ділянками на постійному та змінному струмі). Електропоїзд складається з 6 двоповерхових вагонів та має 607 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км на годину. Перший поїзд №729/730 обслуговує маршрут Харків – Генічеськ.

comments powered by HyperComments