«Димовуха — не злочин». Українця рік тримають у СІЗО за «вибухівку»

Четвер, 21 липня 2016, 10:29
Активісти громадської організації «Сокіл» — молодіжного крила ВО «Свобода» — прийшли до будівлі Головного управління Нацполіції у Харківській області.
«Димовуха — не злочин». Українця рік тримають у СІЗО за «вибухівку»

Як повідомляє «Укрінформ», напередодні десяток харків’ян вимагали свободи для заарештованого Сергія Крайняка. Хлопці та дівчата тримали символіку «Сокола», включаючи зображення черепа на чорному полотнищі, і фаєри. Вони скандували «Димовуха — не злочин!» і «Свободу захисникам Конституції!».

«Ми виступаємо на підтримку побратима Сергія Крайняка. Він затриманий у справі про вибух під стінами Верховної Ради і майже рік утримується в СІЗО за підозрою в тероризмі: слідчі прирівняли його димовуху до вибухового предмету», — пояснив ініціатор акції, керівник організації Вадим Поздняков.

До учасників акції так ніхто і не вийшов. Порядок біля будівлі забезпечували півсотні поліцейських.

«Укрінформ» нагадує, що 31 серпня 2015 року під стінами ВР відбулися зіткнення між «свободівцями», які виступають проти змін до Конституції в частині децентралізації, і силовиками. Через вибух гранати, кинутої в кордон Нацгвардії, загинули чотири бійці, більше ста чоловік були поранені.

comments powered by HyperComments