Громаду Харкова запрошують обговорити боротьбу з хабарництвом лікарів

Середа, 27 липня 2016, 12:59
Круглий стіл «Атлас корупції в медицині» відбудеться 28 липня з 10:00 до 16:00 за адресою вул. Скрипника, 14А.
Громаду Харкова запрошують обговорити боротьбу з хабарництвом лікарів

«Згідно з даними Київського міжнародного інституту соціології, у 2015 році кожен третій пацієнт державної чи комунальної лікарні стикався з проявами корупції: вимогами придбати ліки чи медичні інструменти, вимогами сплатити неофіційні платежі за надання медичних послуг тощо. При цьому кожен десятий пацієнт добровільно погоджувався бути співучасником корупційного правопорушення, сподіваючись, що таким чином він чи вона убезпечать себе від неякісних медичних послуг», — пишуть організатори. При цьому вони наголошують, що пацієнти мають усвідомлювати свої дії, бо хабар жодним чином не гарантує якість послуг.

Для пошуку нових ефективних шляхів розв’язання цієї проблеми Україно-німецька медична асоціація спільно з коаліцією громадських організацій «Реанімаційний пакет реформ» та Міжнародним фондом «Відродження», за підтримки проекту «Київський діалог», Почесного консула Німеччини у м. Харків та Агенції Змін «Перспектива» проводять круглий стіл на тему: «Атлас корупції в медицині».

У заході приймуть участь представники правозахисних та медичних громадських організацій, лікарі та керівники медичних закладів державної та недержавної форми власності, освітяни та журналісти.

«Круглий стіл містить три змістовні частини: правові аспекти антикорупції, корупція очима лікаря та корупція очами громадськості, під час яких національні експерти представлятимуть системне розуміння корупції та шляхи її подолання, а лікарі та представники громади поділяться власним досвідом подолання цієї хвороби на місцях. Наприкінці відбудеться дискусія, під час якої учасники працюватимуть над дієвими механізмами протидії корупції з боку громади. Висновки та рекомендації круглого столу поширюватимуться на національному рівні», — йдеться у повідомленні.

comments powered by HyperComments