Українці можуть створити ОСББ у будь-який час

Середа, 27 липня 2016, 13:43
Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків найбільш активно почали створюватися після того, як Закон № 417 вступив в силу.
Українці можуть створити ОСББ у будь-який час

Дана новина пролунала під час прес-конференції, присвяченої створенню Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на Харківщині. «ОСББ створюються протягом більше двадцяти років, – розповіла Наталія Горбаненко, начальниця управління реформування інфраструктури та економічного аналізу Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА, – на 1 липня цього року таких було зареєстровано 1008».

Вона розповіла, що найбільш активно вони створювалися за останній рік після того, як вступив в силу Закон № 417 «Про особливості здійснення правовласницьких актів багатоквартирного будинку». Крім того, в Харківській області вже склалася така тенденція, коли об’єднання реєструються не в одному, а декількох будинках. Це особливо характерно для районів з малоповерховими будівлями.

«Ви знаєте, що Закон № 417 моє річний термін для того, щоб власники багатоквартирних будинків змоги визначитися з подальшою формою управління, – додала Горбаненко, – або об’єднання в ОСББ, або вибір управителя, або форми самоуправління. Це рішення приймається на зборах мешканців-власників. На сьогодні не так вже багато будинків скористалося правом вибору управителя. Це всього вісім багатоквартирних будинків в місті Харкові та два – в Чугуєві».

Вона також додала, що Харківщина зараз знаходиться на перехідному періоді. Проте нові ОСББ продовжують створюватися і ХОДА, за словами Горбаненко, буде підтримувати цей процес.

comments powered by HyperComments