Губернатор закликав бійців АТО звертатися за допомогою з будь-яких питань (відео)

Четвер, 28 липня 2016, 10:02
Протягом двох годин у ХОДА обговорювали наболілі проблеми учасників антитерористичної операції, які потребують вирішення.
Губернатор закликав бійців АТО звертатися за допомогою з будь-яких питань (відео)

«У нас є програма соціальної підтримки учасників АТО. Вона потребує доопрацювання та збільшення фінансування. Думаю, ми на найближчій сесії обласної ради будемо ставити це питання перед депутатами, — повідомив, відкриваючи зустріч, керівник області. — Я б просив, щоб ми не стояли на місці і не тільки вимірювали успішність співпраці кількістю виданих земельних ділянок, а й розробляли спільно і пропонували нові програми». Ігор Райнін підкреслив, що учасники АТО можуть звернутися до нього за допомогою в будь-яких питаннях.

На зустрічі була присутня народний депутат Ірина Луценко, яка, за словами губернатора, допомогла домогтися фінансування значущих соціально-економічних об'єктів з Державного бюджету України.

«Ми від'їздили два роки на фронт, були в числі першого десятка депутатів, які змусили керівника департаменту з медичного забезпечення поїхати на фронт і подивитися, в якому жалюгідному стані знаходяться польові госпіталі. Завезли більше 50 млн. грн. допомоги для комплектування таких госпіталів. Брали серйозну участь у забезпеченні наших лікарень і госпіталів відповідним обладнанням. Нами було розпочато акцію комплектування фронту натівськими аптечками», — повідомила Ірина Луценко.

Вона відзначила високий рівень реалізації державних програм для учасників АТО в Харківській області.

«Я працювала з черкащанами, полтавчанами, була на Львівщині... Я бачу, як багато робить Харківська область. Такого відсотка виконаних зобов'язань держави перед вами немає ні в одній області, — сказала народний депутат. — І саме тому, оскільки вирішення соціальних питань у вашому регіоні — на дуже високому рівні, мені дуже цікаво почути ваші питання та пропозиції. Я приїхала для конструктивної розмови: почути, впровадити, а потім приїхати та відзвітувати про роботу».

Представники громадських організацій, які об'єднують учасників АТО Харківської області, озвучили низку проблемних питань. Так, спеціаліст сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов до народного депутата України звернувся з проханням сприяти в розробці механізму пільгового кредитування будівництва індивідуального житла для учасників АТО.

«Серед питань, які піднімали під час зустрічі, були проблеми з установленням зв'язку між проблемами зі здоров'ям і контузією, що була отримана в перші місяці антитерористичної операції; створення в Україні центру реабілітації для учасників АТО за зразком аналогічних установ, що працюють в країнах НАТО; соціальне забезпечення сімей зниклих без вісти або полонених учасників АТО; створення в Харківському обласному госпіталі інвалідів війни повноцінного неврологічного відділення; реалізація в країні програм патріотичного виховання молоді; підтримка народними депутатами судової реформи», — повідомляє прес-служба ХОДА.

Підсумовуючи зустріч, Ірина Луценко повідомила, що підготувала собі тези на чотирьох сторінках, за якими працюватиме восени у Раді.

comments powered by HyperComments