Ветерани АТО та інші пільгові категорії часом не можуть скористатися безкоштовним проїздом

П'ятниця, 29 липня 2016, 14:42
Щоб звернути увагу на цю проблему, представники громадських організацій вирішили провести пікет під стінами міської ради.
Ветерани АТО та інші пільгові категорії часом не можуть скористатися безкоштовним проїздом

Біля міськради зібралися ветерани АТО та громадські активісти, які тримали в руках державні прапори та символіку «Спілки ветеранів АТО». Приводом для пікету стала проблема, з якою стикаються ветерани АТО та інші представники пільгових категорій: водії громадського транспорту, всупереч чинному законодавству, часом відмовляють їм у безкоштовному проїзді.

«Наші перевізники не дотримуються закону, – розповів Денис Семенюк, – хоча там прописано, що людина з посвідченням – пенсіонер, ветеран війни, учасники бойових дій – може скористатися безкоштовним проїздом. Але перевізник встановив: дві людини – і все. Щоб кудись поїхати, потрібно чекати або наступного дня, або якогось певного рейсу. Хоча в законодавстві прописано, що ми маємо право на безкоштовний проїзд при наявності посвідчення. Є певні водії, які не хочуть перевозити. Тоді виникають конфлікти, яких хотілося би уникнути».

«Мені не дуже до вподоби розмахувати своїм посвідченням, – зазначив Юрій Манченко, – але люди просто цього не розуміють. Їм це чуже. Можливо, у них є свої політичні чи особисті мотиви. Ви самі розумієте, що місто не є центом... З невдоволенням в транспорті доводилось стикатися. Але такого, щоб конкретно ганяли, не було».

Крім того, від імені голови ГО «Антикорупційний блок учасників АТО» було складене звернення, адресоване Геннадію Кернесу. У ньому було запропоновано провести круглий стіл за участі міського голови, перевізників, представників громадських організацій учасників АТО та інших пільгових категорій задля налагодження необхідного діалогу. А також була висунута пропозиція щодо створення в Харкові ради, до якої увійдуть представники громадських організацій. Вона має здійснювати прозорий контроль у секторі транспортних перевезень.

comments powered by HyperComments