Харків перейме досвід Нюрнберга щодо інвентаризації дерев

П'ятниця, 29 липня 2016, 15:20
Активісти «Зеленого фронту» впевнені, що нові методики дозволять з мінімальними затратами зберегти зелені насадження .
Харків перейме досвід Нюрнберга щодо інвентаризації дерев

Як інформує «Справжня Варта», сьогодні активісти планують розбитися на групи і провести інвентаризацію до закінчення світлового дня. Вони вже отримали інструктаж від представника «Зеленого фронту» Олексія Ведмідського, який побував у Німеччині та мав нагоду ознайомитися з місцевою методикою інвентаризації зелених насаджень.

«В 2011 році наші німецькі побратими в місті Нюрнберзі почули, що в Харкові є протистояння навколо зелених насаджень, – розповів Олег Перегон, голова координаційної ради ГО «Зелений фронт», – а також про те, що є певні суперечки між громадою та владою. Вони організували стажування для члена нашої організації Олексія Ведмідського з приводу інвентаризації зелених насаджень у місті. В Нюрнберзі він опанував методику інвентаризації зелених насаджень, догляду за ними та фіксації всіх змін у їх стані».

За його словами, в Нюрнберзі цим всім займається всього 13 осіб. Цього достатньо, щоб двічі на рік перевірити стан зелених насаджень та внести всі зміни до спеціальних паспортів. У місті відповідний документ заведений на кожне дерево.

«Процес необхідний, – підкреслив Перегон, – адже ми повинні знати, що в нас росте, які зелені насадження потребують особливої уваги, в якому вони знаходяться стані і де є якісь проблеми. Це все фіксується. І якщо ми проводимо роботу, то ми вже знаємо, що потрібно, скажімо, от на цьому квадраті спиляти сухі гілки. Це значно дешевше ніж коли бачать суху гілку і викликають фахівців. Бачать другу – знов викликають. Німці працюють так, що вони дуже компактно, з мінімальними затратами утримують дуже великі зелені насадження. Там зелене місто, де старовинні дерева збереглися до наших часів».

comments powered by HyperComments