На Харківщині буде «ДОБРЕ»

Понеділок, 1 серпня 2016, 11:23
Міжнародний проект Decentralization Offering Better Results and Efficiency (DOBRE, «ДОБРЕ») передбачає розвиток сільських територій та реалізовуватиметься у семи областях.
На Харківщині буде «ДОБРЕ»

Під час зустрічі представників Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області (перший віце-президент, виконавчий директор Микола Тітов і віце-президент, керівник Центру розвитку громад Асоціації Людмила Немикіна) та Всеукраїнської Асоціацієї сільських та селищних рад (заступник керівника Всеукраїнської Асоціації сільських та селищних рад (ВАССР) з питань внутрішньої політики Наталія Ключник).

«Були обговорені конкретні питання щодо розвитку сільських територій через участь у проектах, конкурсах, грантах, в тому числі в рамках міжнародного проекту «ДОБРЕ» (Decentralization Offering Better Results and Efficiency — DOBRE) — новий п`ятирічний проект Агентства США з міжнародного розвитку у сфері розбудови місцевого самоврядування, який планує надати комплексну допомогу українським громадам», — повідомляє прес-служба облради.

Повідомляється, що для співпраці буде відібрано близько 75 об’єднаних громад з 7 областей, серед яких і Харківська область.

Зазначимо, що Агентство з міжнародного розвитку США (USAID) оголосило конкурс на участь у програмі з децентралізації в Україні у січні 2016 року. Тривалість Програми під назвою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність (Decentralization Offering Better Results and Efficiency – DOBRE)» — п’ять років, поділених на такі етапи:

• Етап I – розмір фінансування: $ 40 млн. протягом 4 років;

• Етап II – розмір фінансування: $ 10 млн. протягом 1 року. Одним із завдань проекту «ДОБРЕ» є сприяння розвитку об’єднаних територіальних громад.

comments powered by HyperComments